Máte doma krásnou vířivku? Tak poté byste měli vědět, jak se o ni správně starat, aby vám vydržela co možná nejdéle. V tomto článku se podíváme na několik tipů, jak se o takovou vířivku správně starat, abychom mohli předcházet běžným problémům, kterým musí majitelé vířivek čelit.
malý chlapec koupající se ve vířivce

  1. Měli bychom používat přípravky pro ošetření vody ve vířivce

Každý ví, že vířivka musí mít čistou vodu, jinak je to všechno zbytečné. Vy se určitě v potoku plném bakterií koupat nechcete, přesně proto jste si koupili vířivku – je tedy nutné vodu čistit, aby se tam bakterie a jiné neřády neusazovaly.

  1. Kontrola PH vody

Měli byste také kontrolovat kyselost (PH) vody ve vířivce, což je velice důležité pro udržení čistoty vody na té správné úrovni. Není třeba žádná extra znalost, stačí jenom vědět, na jaké úrovni PH by voda měla být (6,5 – 7,4) a podle toho koupit příslušné přípravky, které PH vody upraví.

  1. Pravidelná výměna vody

Vodu byste měli pravidelně vyměňovat – nemyslíme tím po každém koupání, ale aspoň párkrát do roka by se voda změnit měla, jinak riskujete nějakou infekci či bůh ví co ještě.

  1. Udržujte čistotu filtrační jednotky

Filtr by měl být čistý a hlavně použitelný, aby správně fungoval. I o něj je třeba se starat, neměli byste se proto zaměřovat jenom na samotnou vodu, ale také na filtr, který ji čistí.
svíčkami osvětlená vířivka ve tmě

  1. Minimální teplota v zimě

Vířivky se dají používat celoročně, ale měli byste se taky starat o to, aby voda, která je ve vířivce, nezamrzla. Je chyba vypnout vířivku a nechat v ní vodu. Je nutné ji ideálně pořád zahřívat nebo alespoň udržovat teplotu vody nad nulou.

Pokud by se i přesto něco s vířivkou stalo, je tu servis vířivek, který vám pomůže dát zase vše do pořádku, aniž byste se s tím museli pachtit vy. Zavolejte profíkům ještě dnes, aby se vám na vaši vířivku koukli a případně ji aspoň zkontrolovali. Jsme tu pro vás.