Známe to snad všichni. Stoupneme na váhu, ručička se přetočí a naskočí takové číslo, kterému ani nevěříme. V dnešní době už je to trochu jiné. Existují různé náramky, hodinky a speciální váhy, které vám okamžitě při dostoupnutí na plochu zváží nejenom kila, ale ukážou vám také, kolik máte procent vody v těle, kolik tuku a další kritéria. Proto se můžeme každý den informovat o tom, kolik jsme shodili nebo naopak kolik jsme přibrali, ale je to přesně to, co potřebujeme? Nebo nám to jenom zabírá zbytečně čas. S přebytečnými kilogramy se trápí spousta z nás. Nepodléhejte panice. Je načase, abychom se seznámili s lékařskou metodou, jak shodit kilogramy.
Tato metoda je známá pod názvy proteinová, ketogenní, keto nebo bílkovinná. Všechna tato označení spadají pod jedno téma. Označují lékařskou metodu, vypracovanou na Harvardově Univerzitě známým profesorem Georgem L. Blackburnem. Ten už kdysi dávno zkoumal procesy v těle, zejména systém spalování tuků. Přišel na neuvěřitelnou metodu a díky tomu mohou v dnešní době lidé po celém světě využívat této metody a být šťastní a spokojení se svým tělem.
Vyzkoušejte proteinovou dietu
Běžné diety často nemají úspěch. Proč tomu tak je? Jsou totiž založeny na úplně jiném způsobu spalování tuků, spíše, abychom to nazvali popravdě, spalování svalů. Při obyčejné dietě dochází ke spalování až 40% svalové hmoty. Problém je v tom, že následně často kvůli tomuto vlivu dochází k jo-jo efektu.
S jo-jo efektem se však nesetkáte při naší ketodietě. V našem případě svalová hmota zůstává zachována a spalují se opravdu pouze tuky, které jsou uložené v tukových tkáních.
Vše se odvíjí od ketózy
- Co je vlastně pojem ketóza? Tento název vypovídá o přirozeném jevu, který se děje v našem těle. Odehrává se v době, kdy jíme potraviny se zvýšeným obsahem bílkovin a proteinů. Zároveň se v jídle snižuje počet kalorií, tuků a sacharidů. Navodit tento stav pomocí běžných potravin je velice těžké a proto vám pomůžeme sestavit jídelníček přesně na míru, podle vašich potřeb.
- Při ketóze se začínají tvořit látky, které podporují štěpení tuků.