Pokud jsme se rozhodli pro zakoupení elektrocentrály, tak rozhodně to nebude marná investice. Nikdo totiž nikdy nemůže vědět, kdy dojde k výpadku elektrického proudu. Někdy jsme schopni se na takový případ připravit, když budeme vědět dopředu, že jedeme na místa, kde zdroj elektřiny nebude. Také další možností je, že dodavatel sám ohlásí odstávku, která je přirozeně nutná a dává smysl. Ovšem pokud nastane nějaká kalamita a navíc v zimním období, tak to skutečně není nic příjemného, když nebude fungovat elektřina. Na jaký zdroj ale fungují elektrocentrály?dieselový velký generátor

Druhy paliva

  • Benzín – tento druh paliva je skutečně nejčastějším a nejrozšířenějším zdrojem. Používá se klasický benzín, který je dostupný na každé čerpací stanici pod označením Natural 95. Takové centrály mají skutečně své výhody, jsou lehké, mají menší rozměry a jsou kompaktní. Také ale je třeba zmínit jejich slabá stránka. Tou je, že jsou vhodnější pro kratší a nenáročný provoz. Na druhou stranu je ale i tak šikovná, že zvládne provoz lednice.
  • Diesel – tyto centrály jsou daleko robustnější, než benzínové. Ale skutečně jsou určeny pro dlouhodobou a vyšší zátěž, tím naleznou uplatnění na stavbách a dále i v průmyslovém provozu. Díky svým větším rozměrům elektrocentrály klidně zvládnou sloužit jako záložní zdroj pro celý dům.
  • Plyn – také označením LPG, jsou velmi blízko k benzínovým přístrojům a o co víc nabízí skutečně ekonomičtější a ekologičtější provoz, což se vyplatí asi nejvíce.


elektrocentrála menšího typu
Pokud bychom se rozhodli elektrocentrálu zakoupit, tak rozhodně bude lepší se poradit, jaký druh a typ by byl pro nás ideální. Navíc rozhodně se vyplatí zakoupit prověřený produkt, který bude svojí kvalitou stát na předních příčkách. Potom je totiž dostupný servis a navíc náhradní díly. Ačkoliv existují velmi výhodnější cenové relace od výrobců bez specializace, nákup se může skutečně později nevyplatit.